Нападателят на Левски Базил де Карвальо даде специално интервю за клубния сайт преди шампионатния двубой между неговия тим и Локомотив Пловдив. Де Карвальо, който е лидер при голмайсторите в А група, сподели, че е щастлив в Левски. Играчът се върна назад във времето, към неуспешния си трансфер в тима от стадион „Георги Аспарухов“, като разкри, че няма проблеми с тогавашния спортен директор на клуба Георги Иванов - Гонзо и със собственика на тима Тодор Батков.

- Базил, Левски ще играе срещу бившия ти отбор Локо Пд. По-особен ли ще бъде за теб този мач?

- Разбира се, че е по-особен. Това е нормално, защото аз играх там две години. Бях много щастлив в Локо Пд. В много добри отношения съм с всички, много ме обичаха в този клуб. Добър приятел съм с много хора от Пловдив, с феновете на отбора. Както казах, за мен това ще бъде специален мач, но аз съм професионалист и трябва да си свърша моята работа. Имам 90 минути, в които трябва да съм бърз, трябва да съм концентриран, за да спечелим мача.

- Вкарвал си голове на Левски с екипа на Локо Пд?

- Да, но аз съм вкарвал не само на Левски (смее се). Имам около 16 гола за 36 мача. Доволен съм от моя период там. Имахме много добър отбор. Атмосферата беше отлична, защото в Локо Пд играеха силни футболисти. Бях щастлив там.

- В момента в Локо Пд има доста промени и това не е същият отбор от миналата година...

- Във футбола е така – когато се правят много промени, не може да се очаква тимът да бъде все така добър. Много футболисти напуснаха Локо Пд през това лято. И в момента имат добри играчи, но мисля, че не са същият по сила тим от миналата година. Ако си бяха запазили отбора, щеше да ни е по-трудно. В момента имат нови футболисти, на които им е нужно време да се сработят.

- Как се чувстваш в Левски в момента?

- Много добре се чувствам тук. Щастлив съм, защото и моето семейство е с мен. Когато бях в Локо Пд преди две години, бях сам и ми бе трудно. Тогава играех добре, но семейството не бе с мен, сега също играя добре, но жена ми и двете деца са тук и това ме прави щастлив. Всички харесваме София. Искам да кажа и нещо за г-н Иво Тонев. Не беше никак лесно неговото решение да ме доведе в Левски за втори път, защото, както знаете добре, първият път беше неуспешен. Единственото нещо, което искам да му кажа, е „Благодаря ти!”, защото ми даде още веднъж шанса да дойда в Левски. За мен той е много добър човек и е джентълмен. Каквото е казал, го е изпълнил, а аз уважавам хората, които си държат на думата. Това е много важно във футбола. Някои може би си мислят, че имам проблем с Георги Иванов - Гонзо и с Тодор Батков. Не, няма такова нещо. Смятам, че когато дойдох предния път и не стана трансферът, все още не беше настъпило моето време за Левски. То е сега, в този момент. Вярвам в Господ и съм убеден, че е така.

- Играеш много добре и вкарваш голове във всеки мач. Очаквал ли си да стартираш по такъв начин в Левски?

- Да играя добре не е проблем за мен, защото знам какви качества притежавам, знам да играя футбол и мога да го показвам. Но не съм очаквал, че ще вкарвам голове всяка седмица. Аз обичам играта – да тичам, да комбинирам. А и стилът на Левски ми помага, защото се знае как ще играем още преди да е започнал мачът....