Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков, разкри интересни подробности относно преговорите за бразилските попълнения на „сините”- Жан Карлос и Жоаозиньо.

„Много съм доволен, че за три работни дни свършихме страшно много работа. Съумяхме да подпишем с клубове и футболисти. Доста време разговарях с Жан Карлос, той имаше много въпроси. Контактувах и с неговия мениджър, който е известният футболист Едмундо-Животното. Снощи на летището проведохме последния разговор. Почти не можахме да говорим, защото стана фурор, наобиколиха го фенове”, обясни Константин Баждеков от летището в Мюнхен.

Един от шефовете в Левски каза за Гонг, че клубът привлича Жан Карлос за три години, а Жоаозиньо за пет сезона. „Всичко е уточнено на място, трябва само да минат медицински прегледи, когато дойдат в края на годината. Има за уточняване само дребни детайли. И двамата са млади футболисти, Жан Карлос навърши 23 години, Жоаозиньо е на 18. Тяхното пристигане ще бъде голяма атракция в България.”

„Упълномощили сме хора, които да водят разговори за Зе Суарес от наше име. Дори сме капарирали известни суми. Нещата са уточнени, но преговорите не са директни, защото има мениджърска агенция, която му държи правата и е по-сложно”, внесе яснота финансистът.

„Суми няма да кажа, но плащанията ще предстоят във времето, единствено за Жоаозиньо сме дали авансово пари. След като дойдат играчите ще почнем и да се издължаваме”, продължи Баждеков.

„Чухме се с Мъри поне 30 пъти по телефона, защото той се вълнуваше страшно много. Уникална история, всичко, което само съм чел досега, го видях на живо. Държим сто процента от правата на Карлос, а за Жоаозиньо сегашният му клуб ще запази известен процент”, завърши доволният Баждеков.