Финансовият директор на Левски Константин Баждеков не е доволен от сумата, която тимът ще прибере от телевизионните права.

Причината е, че заради разширяването на шампионата, парите ще бъдат разпределяни между повече отбори. Това, според Константин Баждеков, след глобите към БФС и разходите по организиране на мачовете, прави много по-малка сума.

„За нас е важно, че във връзка с новата схема на първенството Левски ще получи много по-малко средства от тв права, защото вече се разпределят между повече клубове. И клубовете, които ще имат принос за по-големи интереси не са стимулирани допълнително, а 60% от средствата ще се разпределят по равно между клубовете. Единствено 40% - последният транш, ще бъде разпределян на базата на класирането“, обясни Константин Баждеков за Дарик радио.

„При положение, че средствата ни се намаляват, които досега сме получавали, горе-долу почти наполовина и това, че от тези средства се отделят предварително разходите за съдийски наблюдатели и съдии, които се плащат, и от глобите, които като практика плащаме към БФС, сумата е доста малка като възмездие за това, че организираме и провеждаме мачовете на нашия стадион“, допълни финансовият директор.