Финансовият директор на Левски Константин Баждеков обясни, че Левски ще изрази позиция относно новия формат на А група. Баждеков говори след извънредното заседание на Управителния съвет на Левски, на което Николай Илиев бе избран за заместник на Иво Тонев, който подаде оставка от председателския пост.

„Обсъдихме формата на новия шампионат. Опитах да запозная УС с обсъжданата схема на първенство, която до каква степен ще стане факт, ще се види, като приключи лицензирането. Според мен имаше нарушение, защото не гласуваха само лицензирани клубове. Имаше уговорка, че тези, които бяха без лиценз ще получат такъв.

Запознах УС как ще се играе, колко мача ще бъдат заложени и колко отбора ще изпадат“, започна Баждеков.

„Бе внесен вариант за обсъждане цените на абонаментните карти за сезона. Така че в рамките на седмицата или следващата ще ги доведем до знанието на феновете ни. Първо искаме да уважим хората, които до сега имаха карти, за последните 4 мача. Пак казвам цените на билетите бяха съобщени на предишното заседание на УС. Различни видове са картите, ние искаме да стимулираме всички да ползват такива карти. Цените са добри. За притежателите на абонаментни карти ще има и бонуси“.

„След като стане ясен форматът на А група, ние ще излезем с официално становище. Нашата позиция ще е сериозна. Левски ще изрази своята позиция, независимо, че сме член на БФС“, добави Баждеков.