Финансовият директор на Левски Константин Баждеков обясни в интервю пред Гонг, как стоят нещата с ремонтите на стадион „Георги Аспарухов“ и шансовете „сините“ да играят там през пролетта, въпреки липсата на Сектор А.

„Правим всичко възможно, колкото и да ни е трудно, защото разчистваме Сектор А. Работим по въпроса феновете ни да се чувстват добре на нашия стадион и да имат удобства. Подготвяме секторите Б, В и Г, за да поканим в края на седмицата общинската комисия, която трябва да даде разрешение. Правим всичко възможно на 13-ти март стадионът ни да е готов, за да приеме при всички нужни условия нашия първи домакински мач. Нашите привърженици трябва да имат сигурност и да се чувстват добре на стадиона. Сега ремонтираме един от входовете за гостуващите фенове, тъй като един тях отпадна покрай взривяването на Сектор А. Правим едни ремонтни работи, които да разрешат този въпрос. Възстановяваме и част от видео наблюдение, тъй като то пострада при взрива. В момента завършваме и ремонтните работи в Сектор В, там ще направим една покрита будка, която да дава нужните условия на представителите от медиите, които също трябва да вършат своята работа. Притежателите на ВИП-картите ще заемат досегашното място на журналистите в Сектор В. Искаме да има добри условия и за журналистите, които да могат да си вършат работата“, обясни Баждеков.

„Мисля, че в края на седмицата ще сме завършили нещата, които правим и общинската комисия ще може да си даде становището. Ще направим преномерация на Сектор В, тъй като там ще трябва да настаним нашите привърженици, които имат карти в Сектор А. В близките дни ще дадем подробна информация и по този въпрос. Ще го направим с цел да облекчим максимално хората. Ще има само едно неудобство, за което се извиняваме предварително. При лошо време запалянковците с карти от Сектор А, няма да имат защитата на козирката. През следващите сезони ще компенсираме тези хора. Правим това в името на факта, че правим един нов хубав сектор. Иначе визията на това, което ще виждат ще е същата, дори по-добра. Ние имаме договор да домакинстваме на ЦСКА на стадион „Васил Левски“. Имаме рамково споразумение, ако се наложи и има голям интерес, да приемем и други отбори там. Искам да благодаря специално на г-жа Божилова за проявеното разбиране от тази гледна точка. Правим всичко възможно в периода, които предстои в рамките на следващите две седмици, да осигурим на притежателите на абонаментни карти да получат сезонните си пропуски за Сектор В“, завърши Баждеков в интервюто си за Гонг.