Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков призна пред Гонг, че основната цел е Херта Берлин да закупи правата на Домовчийски през лятото.

„Финансовите условия са конфиденциални между Левски и Херта Берлин. Мисля, че сделката е добра и футболистът имаше желание да играе в чужбина. Отборът на Херта играе в едно от най-добрите първенства в Европа. Това е отлична възможност за един от най-талантливите футболисти на Левски”, коментира човекът, който движи финансовите въпроси на „Герена”.

„През май месец се предвиждат разговорите с Херта за закупуването на Валери. Левски се е ангажирал Херта да има преференции при преговорите за Домовчийски. Този отбор е първа опция при закупуването на футболиста”, призна Баждеков в интервю за Гонг.

„Дори да е имало други предложения за Валери аз не искам да ги коментирам, тъй като подписахме с Херта Берлин”, отсече изпълнителният директор на „сините”.

„Детайлно не съм запознат с контактите между двете ръководства. Лично аз влязох в темата в движение. Изпълнихме всичко, което трябва по организацията за пътуването на Валери. В рамките на днешния ден приключихме, като дори мога да кажа, че го направихме предсрочно”, продължи Баждеков.

„Всичко зависи от Валери. Ръководството направи много за него. Спортно техническото ръководство направи голям жест, като го пусна”, категорично заяви един факторите в Левски.

Баждеков коментира заминаването в чужбина на Николай Михайлов, Атанас Курдов, Станислав Ангелов и Валери Домовчийски. „Това е едно признание за клуба. Оценка най-вече за работата на старши треньора. Левски се труди, за да популяризира името на българския футбол в чужбина. За съжаление футболът ни не се котира много”, вметна още Баждеков.

Финансистът на „сините” допълни, че все още се надява Арсенал да осъществи сделка за Николай Димитров, но уточни, че засега няма индикации за подобна стъпка от страна на „топчиите”.