„Ще приземим Локомотив София в събота,” заяви собственикът на Левски Тодор Батков. „Локомотив е симпатичен отбор, гледал съм го в няколко мача и ми харесват футболисти като Генков, Орачев и Дафчев. Това обаче не означава, че имаме интерес към който и да било от този отбор. Изненадан съм, че именно Локомотив София стигна до решителния мач за титлата с нас. Очаквах основните съперници на Левски да бъдат ЦСКА и Литекс. Наистина „железничарите” имат шанс за титлата, но той е по-скоро заради фабулата. Иначе ние сме по-добрият отбор и ще ги победим,” заяви Батков в интервю за Канал 3.

Според благодетеля на „сините” Локо София е играл честно в първенството, независимо, че бе обвиняван за някои некоректни прийоми. Батков отхвърли категорично варианта между Левски и Литекс да се стигне до договорка на принципа „на ти – дай ми” за Купата и за първенството. „Не, не, не! Аз в такива игрички не участвам. След Локо София ще бием и Литекс за Купата, а в последния мач на Герена ще играем за публиката, която ще се наслади на титлата.”

Батков каза още, че Георги Иванов-Гонзо е винаги добре дошъл в Левски, защото е дал много за отбора. „Нека обаче не тръгват спекулации около Гонзо. Ние обявихме, че търсим централен нападател и защитник и мога да ви кажа, че имаме интересни предложения. За конкретни неща обаче не мога да говоря, същото се отнася и за евентуалните трансфери на наши футболисти в чужбина,” завърши Батков, който в момента не е в България, но ще се върне за дербито с Локо София.