Собственикът на Левски Тодор Батков сподели в интервю за Гонг, че на втори декември, когато е дербито с ЦСКА, „сините” ще сложат точка на много изкуствени въпроси.

„Надявам се, че на втори декември ще сложим край на много изкуствени и измислени въпроси. Нашият отбор е най-добър и това го виждат всички. Така е през последните три-четири години”, отбеляза босът на шампионите.

Тодор Батков говори пред Гонг веднага след церемония, на която Левски подари единайсет автомобила марка „Опел” на МВР. Собственикът на „сините” призна, че дарението е с финансова стойност от триста хиляди лева. На събитието присъстваха още Константин Баждеков, Станимир Стоилов, както и футболистите Боримиров, Телкийски и Йовов.

„Преди няколко кръга бях много притеснен, но сега не съм по-притеснен, отколкото през миналата година. Не вярвам някой съдия да посмее да провали дербито. Това е мач, който ще гледа цяла България”, каза Батков.

„Направили сме запитване за жълтата карта на Зе Соарес. Това обаче не е наш въпрос. Договорът му изтича в края на ноември, той е заявил, че го прекратява по правилата на ФИФА заради неплатени възнаграждения. Когато му пристигне картата, ще го картотекираме. За другите двама бразилци вече имаме подписани договори. Надявам се тези футболисти да повишат класата на Левски или поне да допринесат за атрактивността на отбора. Нещо, към което ние се стремим в стила на играта на Левски”, продължи адвокатът.

Тодор Батков призна, че вчера капитанът на Левски Елин Топузаков е присъствал на откриването на голф игрище собственост на английски концерн, който евентуално може да стане спонсор на клуба. „Математическият знак при мен е винаги минус срещу Левски. Готов съм на всякакви инициативи, стига да са с чисти помисли и пари. Всеки друг е добре дошъл”, заяви Тодор Батков.

„Откровено казано има оферти към наши футболисти, но времето ще покаже”, лаконичен бе шефът в Левски относно бъдещи трансфери на негови футболисти.

Бизнесменът смята, че нигериецът Джайеоба не бива да се третира като чужденец по правилата на емиграцията в България. По този начин нападателят може да освободи място за друг чужд състезател в Левски. „Сините” правят всичко възможно да извадят български паспорт на Дарко Тасевски, чийто дядо е българин.