Собственикът на Левски Тодор Батков заяви за Gong.bg, че на този етап не продава клуба. Това той направи в отговор на въпроса за проявения интерес от страна на чуждестранни инвеститори да купят Левски.

„Нищо вярно няма в това, че Левски се продава, категоричен бе Тодор Батков пред Gong.bg. И не се е родил този, който може да купи Левски, на този етап. Второ. Вчера ми бяха уредили среща с някакви американски инвеститори в 17.30 часа. Оказа се, че на срещата не се явиха американци, а се яви някакъв младеж с бръсната глава и разгърдена риза, с някаква миловидна девойка, който се представи за Юлиян Ненчев. Той каза, че представлява три фирми, американски, които не можа да назове кои са. Поисках му визитна картичка, не ми даде. Срещата ни продължи три минути и аз го изгоних. Помолих охраната да го изведе бързо без да му нанасят побой. Това е всичко. Чета днес, че не били американци, а били май германци, а май не били германци, а били май българи...”

Опитахме да потърсим директен отговор на въпроса, който вълнува феновете на Левски, ще има ли смяна на собствеността на клуба, докато отборът играе в групите на Лига Европа.

„Смяната на собственост не може да стане от днес за утре, сподели Тодор Батков.В момента няма никакви разговори и никакви преговори с никого, пък още по-малко с тези, които очевидно или си правят шега, или искат да прочетат името си някъде във вестника, защото едва ли ще имат друг начин освен по този начин. Аз не отричам, че няма да откажа помощ под формата на спонсорство в Левски, от уважавана компания или лице, което има достатъчно пари, чисти пари. Пък и може да му подаря някой пакет от акциите ми. Това е положението.”