Тодор Батков отново отговори на въпроси, свързани с годината на създаването на Левски. „Относно празнуването на 100-годишнината, всеки може да го прави, както го чувства със сърцето. Ей Богу, това е историческата правда, не е въпросът, че ние трябва да сме най-старият клуб, който иска да провери в архива и да види документите”, сподели адвокатът.

„Документите показват не само, кога е създаден Левски, но държа да подчертая, че клубът е регистриран съдебно от трима български съдии. Това са съдии в съда на негово величество цар Борис III. Това е станала в открито дело в присъствието на цялото ръководство на Левски в онзи момент. Може би, тогава го е нямало моя добър приятел Венци Стефанов, за да проглуши ушите на всички”, допълни по въпроса Батков.

„Тук става дума за един епизод от историята, който не може да бъде зачеркнат. Може би, аз съм човекът, който от ръководителите на Левски от 60-те години до днес, когато за първи път се заговаря за това нещо, излиза с открито чело и казва: „Да, Левски е създаден през 1911”, изригна Тодор Батков.