Шампионите от Левски са на път да си върнат самочувствието на победители. Огромна армия от знайни и незнайни творци си упражни моженето в това да обяснява, как идва края на сините. Стигна се дотам да се оплюва всичко спечелено през последните три години и да се подлага под съмнение, добър треньор ли е Станимир Стоилов.

Други пък живнаха от несполуките на шампионите.

Трети като Венци Стефанов хитро се възползват от заяждането си с Левски, за да може някой да им обърне внимание. Та белият бос, за каквото да го питат, все Левски е в устата му. Нищо, че предстои мач на неговия тим, в който и той не вярва, че е възможен друг знак освен двойката. Г-н Стефанов отсега си знае, че шампионите са виновни.

Те, че са виновни, виновни са, но за друго. За това, че не разбират, как неуспехите на Левски се приемат за успехи на други. Затова някои дори се опитват да забравят, че тази година е една от най-успешните на тима. Спечели в пряк двубой с Локо Сф и то в Надежда, титлата на България.

Стана носител на Купата на България, без да изиграе нито един мач в София и стана супершампион като би Литекс на финала за Суперкупата в Стара Загора. Това са фактите.

Загубите от Тампере не могат да ги променят.

Стоилов е най-добрият действащ клубен треньор и за това също говорят фактите. Тях няма да припомням, защото най-добре ги знаят тези, които се опитват да омаловажат треньорските умения на Станимир Стоилов. Той се доказва вече трета година, или сезон, с работа и резултати.

Ще го прави и по-добре. Ако наистина спре да се прави на Майка Тереза и да се мъчи да е добър с всички играчи, а те да не му отвръщат с добра игра. Започна да се променя и да променя Левски и това е добре. Остава да почувства и помощта на Сираков и Батков, но не само на думи, но и на дела от тяхна страна.

Просто Сираков и Батков да гледат Стоилов в очите и да го чуват. Като каже, че иска Тасевски, то Сираков заминава за Украйна и урежда македонеца, Батков вади необходимите 500 000 долара, за да дойде футболистът през зимата, а не след като не е играл половин година. Преведено към сегашно време, ще рече следното. Стоилов иска трима предложени му бразилци. Сираков отива в Бразилия и ги договаря, а Батков отпуска исканата сума за тази операция. Когато това стане, нещата се обръщат и Батков пита Сираков, какво е положението в отбора, а изпълнителният директор наглежда работата на Стоилов.

Дотогава феновете ще вярват най-много на Станимир Стоилов и на тези, които ги радват и мъчат с играта си. Футболистите много добре знаят, че привържениците на Левски са с тях и в мъки и радости, че емоциите винаги ще са в повече.

А иначе, разлика в точките може да се навакса, дори когато те са седем. Факт. Дори и когато разликата може да е в резултат на едно неотсъждане на Антон Генов и едно негово отсъждане...