Президентът на Левски Тодор Батков сравни Георги Иванов – Гонзо с легендарния Димитър Пенев. Адвокатът бе гост в телевизия TV 7, където коментира поредната рокада начело на „сините“, която върна Гонзо като старши треньор на тима.

„Гонзо поема отговорността в тежък момент и то го прави за пореден път. След провала на Радко Достанич и след като ЦСКА ни би на „Герена“, Георги винаги влиза в най-тежките моменти. Без да има успехите на Пената, Гонзо е нещо като Димитър Пенев за Левски. Той идва в тежък момент и поема отговорността без да се притеснява“, коментира Тодор Батков в ефира на TV7.

Босът на „сините“ бе категоричен, че въпреки катаклизмите на „Георги Аспарухов“, тимът не се е отказал да гони титлата в шампионата. "Направихме мисията невъзможна: да върнем конкурентите си в играта за титлата. Естествено, титлата остава цел, няма как да е друго. Погледнато откъм качество на играчите, финансова обезпеченост, база, любов на хората към отбора, ние не би трябвало да имаме никакви проблеми да станем шампиони", изрази увереност Батков.

„Имах известни подозрения, че Костов може да напусне. Пак казвам, че никой не го е карал да си ходи и това си е лично негово решение. Доколкото знам Костов е искал да напусне още след загубата от Локомотив Пловдив, но тогава Георги го е разубедил. След поражението от Миньор ми се обадиха да ми кажат, че той е решил да подаде оставка, а малко по-късно и самият Костов ми се обади да ми благодари за подкрепата и да ми съобщи решението си. Дори не съм го виждал физически. Както казват хората, всяко зло за добро. Дано при нас да е за добро неговото напускане.“

В същото време адвокатът бе категоричен, че е невъзможно Наско Сираков да се върне на Герена, докато той е собственик на клуба. Вчера бившият нападател отново нападна управлението на „сините“ чрез социалната мрежа Facebook.

“Докато съм собственик на Левски шансът Наско Сираков да се върне в клуба е нулев. Няма да позволя клубът да се превърне в „Сираков и ко“. След участието на Левски в Шампионската лига и постигнатите успехи, той не правеше абсолютно нищо. Дори не се появяваше на стадиона. На мен ми бе нужен дотолкова, че преди това идваше на фитнесче и да играе джитбол и всяваше респект във футболистите, което при треньор-работохолик като Мъри беше достатъчно. Но в последните две години той не се вясваше на стадиона, имало е случаи аз като собственик на клуба да ходя да го търся по кафенетата да дойде на стадиона, а той да играе карти и да пуши цигари и пури", сподели още Батков.