Миналогодишният кошмар на Литекс БАТЕ Борисов пак може да се окаже между евентуалните съперници на ловчанлии в третия предварителен кръг на шампионската лига. Вече ви запознахме с потенциалните съперници на българския първенец във втория предварителен кръг. Тяхната класа не буди особени притеснения и е логично да очакваме Литекс да стигне до следващия етап в края на юли и началото на август. Това на практика е решителният кръг, защото победа в него гарантира поне групите на Лига Европа.

Евентуалните съперници на ловчанлии, които ще бъдат поставени в тази фаза, включват и някои добре познати отбори .Със сигурност това ще са молдовският Шериф, кипърският Омония, АИК Стокхолм, Бохемианс от Ейре и Екранас от Литва, разбира се, ако всички те преодолеят втория кръг. Вероятно там ще се озове и Дебрецен, ако стане шампион на Унгария, където води с четири точки на върха три кръга преди края. Почти сигурно при непоставените ще се озове и словашкият Жилина, както и шампионът на Полша.

А дали БАТЕ Борисов ще бъде сред съперниците на Литекс или не, ще се реши от развръзката в първенствата на Чехия и Швейцария. Ако фаворитите, съответно Спарта Прага и Базел спечелят титлите, то те ще се присъединят към поставените и ще пратят БАТЕ при непоставените, т.е. при съперниците на Литекс. В Чехия Спарта води и е домакин в последния кръг през уикенда, докато Базел ще гостува в директен мач за титлата на прекия конкурент Йънг Бойс.

Така че, ако искат да се разминат с черната котка на българските отбори в Европа, в Ловеч ще трябва да се надяват в тези две страни да стане изненада.Или пък да се стягат и да бият, който и да е съперник.