Бразилецът Рафаел Бастос е на път да убеди треньорите в Левски, че заслужава да бъде титуляр в тима от стадион „Георги Аспарухов“. Полузащитникът, който направи име в румънския Клуж пристигна в София след продължителна сага. Бастос определено има чудесни качества, но поне в началото му беше трудно, защото не беше в достатъчно добра кондиция.

По време на лагера в Правец Бастос е демонстрирал сериозно желание по време на тренировките и няма да е чудно, ако стартира сред първите 11 срещу Черно море в неделя.

До този момент Рафа Бастос има 5 мача в А група с екипа на „сините“. Само два от тях са като титуляр. В единият той направи невероятен пропуск срещу ЦСКА, когато остана сам срещу вратаря Стоян Колев, но стреля в аут.

Бастос все още няма попадение с екипа на Левски, въпреки че порази два пъти вратата на Ботев Пловдив за Купата на България, но и двете попадения не бяха зачетени от съдиите.

Бразилецът се чувства най-удобно на позицията зад нападателя. При Елин Топузаков на този пост играе Радослав Цонев, които започна в мачовете с Ботев и Локомотив Пловдив.