Бразилецът Рафаел Бастос даде кратко интервю пред Гонг преди Вечното дерби между Левски и ЦСКА. Халфът на „сините“ се очаква да бъде важна фигура в състава на Елин Топузаков за двубоя с „червените“, който ще се проведе в понеделник. Ето какво сподели Бастос пред Гонг дни преди големия сблъсък:

Това е българската „класика“. Най-важният мач за всички хора. В този момент срещата е още по-ключова за нас. Победа в този двубой ще ни даде голямо спокойствие и увереност преди последните пет мача от сезона.

Игра в едно от дербитата срещу ЦСКА. Какво мислиш за онази среща, която „червените“ спечелиха с 1:0?

Този тип мачове се играят трудно. Важно е да се приспособиш бързо. Напрежението е факт, защото не трябва да разочароваш хората. Всеки в отбора има приятели, които са фенове на клуба. В последния мач загубихме в последната минута. Всичко стана, благодарение на един корнер. Сега се подготвяме много добре, мисля че работим здраво, за да успеем. Ще дадем всичко, за да го спечелим този най-важен мач.

Имате ли някакви шансове да се класирате в турнира Лига Европа през следващата година?

Ние сме наясно, че за да се случи това трябва да спечелим всички мачове, защото загубихме последните ни два двубоя. Шестте срещи до края ще са трудни. Сигурно е, че ще опитаме да спечелим всичко до края.

Какво мислиш за съперника ви ЦСКА?

Не ги следя толкова много, ще ги анализираме тепърва, но мога да кажа, че са един добър отбор. Демонстрират хубави неща в първенството, но ние не сме се отказали. Дербитата се решават в дребни детайли и ние работим много по въпроса. Ще се постараем да спечелим в понеделник, защото това е важно хората, които обичат Левски.

От твоя опит, какво мислиш за българското дерби?

Става хубав спектакъл. Този тип мачове са такива, че всеки иска да играе в тях, няма търпение да стъпи на терена. Всеки играч мечтае да вкара гол в такъв мач. Това е хубав двубой, надявам се ние да го спечелим с добра игра.

Още нямаш гол за Левски, кога искаш да се разпишеш за първи път?

Най-добрият момент е в дербито с ЦСКА. Ще е добре ако вкарам, но не мисля за това, а само как да победим. Най-важно е да ги бием, а ако вкарам и гол, това ще е чудесно изживяване. Бием ли с мой гол, ще е съм още по-щастлив.