Легендата на Локомотив (Пд) Христо Колев – Бащата бе назначен за главен скаут на клуба. Бившият халф от 80-те и 90-те години ще ръководи мрежата от скаути, която в момента се изгражда при черно-белите. Колев ще работи в пряка връзка с треньора Емил Велев, тъй като ще разузнава бъдещите съперници на представителния отбор.

Паралелно с това един от любимците на Лаута ще обърне сериозно внимание и на детско-юношеската школа на клуба заедно с директора Георги Фиданов, съобщава официалният сайт на "смърфовете".

Бащата е юноша на Локомотив (Пд), като негов първи треньор е Атанас Ангелов. През 1980 година халфът става шампион на България с черно-белите за юноши младша възраст. В страната, освен на Лаута, е играл в Димитровград. С Локо (Пд) Христо Колев записва 83 срещи с 38 гола, с което заема 9-о място във вечната клубна ранглиста.

За последно Христо Колев облече черно-белия екип през сезон 1997/98. В кариерата си се е подвизавал в гръцките Панатинайкос, Атинайкос и Едесайкос. През 1990 година става шампион и носител на Купата на Гърция с Панатинайкос.

В националния отбор Колев записва 20 мача с 8 гола и играе на Световното първенство в Мексико’86. Влиза в историята като първият български футболист, продаден за над 1 милион долара (1,2 млн. през 1988 година в Панатинайкос).