Френският защитник на Литекс Александър Барт пропусна първата тренировка на „оранжевите” за новата година. Бранителят не е успял да хване самолетната си връзка за България, и се очаква да пристигне в Ловеч днес следобед, и да участва във второто занимание на лидера в А група.

Сръбският страж на ловчанлии Урош Голубович не се подготвя с основната група футболисти, след като се възстановява от травма. Първите пет-шест дни от подготовката той ще се готви по индивидуална програма.

Ръководството на Литекс спази обещанието си да започне новата година без нови футболисти и днес на първото занимание се появиха само познати вече лица.

Група от 27 футболисти направи първа тренировка на едно от помощните игрища в Ловеч.

Бразилците Том и Сандриньо се подготвяха на облекчен режим, отделно от основната група. Първото занимание включваше основно бегови упражнения.

В Литекс след половин сезон преотстъпване се завърнаха Страхил Попов и Венцислав Бенгюзов, които през есента носеха екипите на Локомотив Мездра и Брестник. Заедно с отбора се подготвят и двама от най-талантливите футболисти на Академия Литекс – Емил Грозев и Максим Стойков.

Първата тренировка мина под наблюдението на президента на Литекс Трифон Попов, главния мениджър Стойчо Стоилов и финансовия директор Величко Дихонов.