„Не мога да играя в друг отбор освен Левски в България. Или Левски, или друга държава”, това заяви футболистът на Левски Седрик Бардон, който бе гост в предаването „Гол Линия”. Французинът не замина за лагера на „сините” в Израел, а остана в София, за да си урежда трансфер.

„Разбрали сме се с шефовете да ходя в Израел, ако не съм си намерил отбор. Ако всичко е наред обаче няма да пътувам, чакам развитие по трансфера ми”.

„Аз имам договор до 2009 година и е нормално от Левски да искат трансферна сума, която според мен е добра. Това са много пари и е нормално да няма много отбори, които да платят тази сума през зимата”.

„Хубаво ми е да тренирам с юношите, защото те имат голямо желание. На мен ми се играе тук още, обичам отбора Левски”.

„Винаги съм бил честен, не съм човек, който говори зад гърба на хората. Казвам всичко направо, и да е добре и да не е добре. Аз не мога да коментирам защо отборът не върви.

Ако трябва да съм честен и моята игра не върви като преди - може би не сме толкова концентрирани и не искаме толкова много победата”.

„Мисля си, че мачът с Тампере не беше толкова лесен. Финландският футбол върви напред. Може би подценихме този мач, отидохме там без достатъчно мотивация”.

„Искам само да си мисля за тези 2 години, винаги ми е било хубаво в Левски. Влизането в Шампионската Лига бе един от най-хубавите моменти. До сега всичко бе перфектно”.

„Един от най-хубавите стадиони извън София бе този в Сливен. Като дойдох бяха мачовете с ЦСКА и с Оксер и чак после разбрах за какво става въпрос”, коментира лошите терени в България Седрик.

На въпрос дали би играл в друг отбор в България французинът отговори: „Не, не мога да играя в друг отбор в България. Или Левски или друга държава”.

„Първото нещо, което научих на български бе да псувам. Благодаря на Букарев и Митрев, които ми помогнаха в началото”, каза нападателят за трудностите при приспособяването в България.

Бардон разкри и интересни подробности от живота си извън терена: „Най-близък съм с Игор Томашич, с който се разбираме и извън терен много добре. Харесвам шкембе чорба, но не ходя често в български ресторанти”.

„Със Седрик Юрас сме играли заедно за юношите на Лион, с него сме големи приятели и го познавам от малък. Той ми се обади преди да дойде в Литекс и аз му казах, че е много хубаво”.

„Баща ми беше футболист във втора дивизия на Франция и за това и аз започнах да играя”.

„Не съм сърдит на никой в Левски. Сега гледам себе си и не се сърдя, защото всички са били коректни с мен”. 

„В Левски няма звезди, ние сме един колектив и затова постигнахме много хубави резултати. Времето ще покаже какво ще стане с младите футболисти. За България Левски има много хубави условия”.

Юношата на Лион призна, че ще се връща на гости в България, дори и да напусне Левски.