Французинът от Левски Седрик Бардон даде интервю пред френския вестник „Уест Франс” преди мача Локомотив Сф – Рен. Футболистът обаче разкрива и интересните си наблюдения за България и характера на българите.

„Като пристигнеш в София, те завладява веднага суматохата. София е пет пъти по-малка от Париж, но усещането е, че движението тук е десет пъти по-оживено. Правилникът за движение по пътищата на практика не се спазва. Червеният светофар не се признава, а знакът „Стоп” сякаш е поставен за красота. Българите са твърде големи индивидуалисти. Те се ръководят от принципа „всеки за себе си, а Господ за всички”, коментира Бардон.

Той признава, че е имало момент, в който е искал да се върне във Франция заради отдалечеността му от семейството и най-вече децата му, но на 31 години вече не е най-апетитната хапка за френските клубове. Освен това, от Левски му поставили и доста висока трансферна цена.

„Аз обаче не се оплаквам. За един среден футболист по стандартите на френската първа дивизия да играеш в Шампионската лига срещу Челси и Барселона си е нещо фантастично. Няма да плюя в супата…”

Бардон очаква не повече от 10000 зрители на „Българска армия” за мача Локо Сф – Рен.

„Локомотив е един солиден отбор, който по състав не се различава особено от миналия сезон. Като сравним потенциала му с този на Рен, обаче, французите не би трябвало да имат особени проблеми. Тук хората смятат Рен за голям отбор”, завършва Седрик Бардон.