Николай Банев остава президент и собственик на ПФК Берое.

Това стана ясно от днешните му думи пред старозагорските журналисти. „Оставам в името на футбола”, каза той.

Ден по-рано, президентът на „зелените” сподели пред Гонг и Дарик, че не е на футболна вълна и че този спорт вече не му е любим.

Тази вечер Банев събира част от ръководството на клуба на специална среща в курортното селище Каваците, близо до Созопол. На тази среща ще присъстват изпълнителният директор Красимир Георгиев, председателят на управителния съвет Злати Генчев, старши треньорът на Берое Радослав Здравков и капитанът на тима Ваня Джаферович. На нея ще бъде обсъдено бъдещето на клуба.

Николай Банев обеща, че утре ще направи официално изявление пред медиите, относно оставането си начело на Берое. Той допълни, че община Стара Загора не може да издържа и финансира ПФК Берое и е невъзможно клубът да стане общинска собственост.

За да обсъдят бъдещето на клуба, днес сутринта, в сградата на община Стара Загора се срещнаха кметът на града д-р Евгени Желев и шефа на управителния съвет на Берое Злати Генчев, като след тази среша и двамата увериха, че Берое ще продължи да съществува, а Генчев обясни, че концерна „АКБ Форес” остава собственик на клуба.

Въпреки че не са получили заплатите си за един месец и бяха разпуснати миналата седмица от старши треньора Здравков, футболистите на Берое възобновиха вчера тренировки, дори в момента „зелените” имат занимание.