„Надявам се на повече късмет в Пловдив”, заяви мениджърът на Черноморец Бургас Красимир Балъков на редовната си пресконференция преди гостуването в на Локомотив Пловдив.

Мачът от 17-ия кръг на А група е в събота от 13:00 часа, а Балъков смята, че най-голямата заплаха за неговия тим идва от бразилеца Даксон да Силва.

„Във Варна срещу Черно море създадохме поне четири чисти положения, но не вкарахме гол. Пропуснахме и дузпа. Продължаваме да работим с нападателите върху концентрацията им в завършващия удар. Млади са, имат какво да учат, но тепърва ще си вкарат головете”, коментира Балъков.

Стратегът на акулите няма да може да разчита в Пловдив на наказания Емил Копаранов и на невъзстановените от здравословни проблеми Ектор Гонсалес, Адриан Фернандес, Габриел Атц и Костадин Дяков.

Няма да са на разположение и новите попълнения Кристиян Мускалу и Далмо да Силва, чиито жълти карти още не се пристигнали.

Младежките национали Мартин Тошев и Георги Терзиев, които играха в европейската квалификация срещу Черна гора в сряда, ще се присъединят към черноморци направо в Пловдив в петък.

Травмата на Пламен Крумов е отшумяла, но в последния момент ще се решава дали той ще попадне в групата за мача.

„Пловдив е един от най-футболните градове в България. Там феновете са пример като мнозинство и любов към любимия клуб. Ще ни бъде много горещо, но това ще ни мотивира допълнително. Разполагат с опитни футболисти и в защита, и в атака. Имат и треньор, който лично аз уважавам. Трябва да внимаваме най-вече за тяхната агресивност и топката да не попада често в краката на Даксон, защото от него тръгват най-качествените идеи. Мястото в класирането и точковият актив не отговарят на потенциала на Локомотив. Това се видя и на мача им с ЦСКА”, каза още мениджърът на акулите.

Красимир Балъков за пореден път посочи, че отборът му играе мач за мач. „Миналото го забравяме и гледаме напред. Имаме възможността да се преборим с Локомотив и да извлечем най-голяма полза от двубоя, което означава три точки”, завърши наставникът на бургазлии.