Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков заяви, че проблемът на водения от него тим е в слабостта преди гола. Това специалистът обясни след загубата от ЦСКА с 0:1 в първия кръг от подновената битка за А група.

„Здрав двубой, за жалост късметът отново не беше на наша страна, след рикошет вкараха гол. Диктувахме ритъма на игра, имахме и създадени голови положения. Проблемът ни е отпред, където трябва много бързо да коригираме всички неща. Без да вкараме няма как да бием“, започна Балъков.

„Ние всеки мач създаваме положения, но последните 2 мача не можем да ги реализираме. Трябва да говорим с момчетата и през следващия мач поне едно да влезе“, каза още специалистът.

„Мисля, че променихме малко стратегията с влизането на Ваюши, той има поглед и идеи. Искахме да разчупим концепцията. Получиха се нещата, но след като ти отбележат гол и тръгнеш да гониш дивото е много тежко“, обясни още Балъков.

“Е, ако бях на терена, ако бях футболист, щях да кажа. Сега съм треньор и не мога да вкарам гол. Трябва да са по-ангажирани, когато тренират. От представянето отново съм доволен, даже по-добре се представихме, отколокото срещу унгарците. Контролирахме мача с малки изключения, но по принцип играхме добре и за втори път късметът се обърна срещу нас. Рикушет след посредствен удар и гол. Не мога да гадая дали ще се превърне в закономерност. Работим да го променим. Днес отново не се получи.“

„Срещу молдовците вкарахме три гола, това е психологически проблем, който се решава от самите играчи. Те са вкарвали голове и ще го решим този проблем. Не е добре, че се получиха две загуби. Не искам да коментирам съдията, това е най-малкият проблем. Аз винаги съм позитивен и никога не се отказвам, надявам се да се възстановим по най-бързия начин. Не играем срещу случайни отбори. Видяхте как им дойде самочувствието след 1:0. Не можем да вкараме гол – имахме две ситуации, но не влиза. Това ще ни е първата задача.“

„Много е тежко да изясняваме деликатни ситуации. Няма чужденци или българи. Основните млади играчи – те са на европейското първенство. От другите - трима човека участваха. Не обичам да създавам ситуации в медийното пространство. Не е проблемът дали младите или не играят. Проблемът е в целия отбор. Във футбола, когато не вкарваш, трябва да си търпелив и да се опитваш да се отпушиш. Не виждам друг проблем – играем модерен, динамичен, хубав футбол, хората ни харесват...Нямам мисъл за нови футболисти. Първото важно е бързото възстановяване, защото не сме отписали мача срещу Дьошгьор“ , завърши Балъков.