Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков обяви след победата с 3:0 над Левски, че ще се извини лично на главния съдия в мача. В края на срещата Страхил Попов получи червен картон за груба проява срещу Луис Педро, а наставникът реагира бурно срещу отсъждането рефера Георги Йорданов.

„Първото полувреме премина без забележки от моя страна, хвърлихме много сили. Успяхме да поведем с 2:0. Второ пак го започнахме добре, но все опак играем срещу Левски, които спечелиха малко средата на терена и играхме вече на контраатака“, сподели Красимир Балъков.

„Не сме давали указания да се прибираме, ние искаме да играем офанзивно, но се измориха футболистите, а и Левски заигра по-добре, трябваше да се браним по-добре, трябваше да използваме контрааатаките.“

„Радвам се, че статистиката го показва, защото това е третата ми победа над Левски. Ние тренираме всяка седмица с цел да побеждаваме – целим се в от 1 до 3-о място и отборът започна да прилича на колектив. Ние сме 25-26 човека така че съм доволен от крачките, които правим“, каза още Балъков.

„Когато младите футболисти имат желание и качество, винаги има резултат.“

„Искам да се извиня в публичното пространство на главния съдия, защото погледнах после на видеото и видях, че Страхил в реагира на този фаул. Бях емоционален, ще му се извиня и лично на съдията“, каза в ефира на Диема Красимир Балъков.

„Не се представихме добре в първите два мача. Искаме да развиваме отбора да играе красив футбол и да се харесва на всички фенове. Имаме си проблеми с контузени играчи, опитваме се да ги решаваме“, каза още Балъков пред Дарик радио.

Литекс ще изиграе контролна среща на 6 септември.