Старши треньорът на Черноморец Красимир Балъков заяви, че ще е доволен на 7 точки от мачовете на своя отбор срещу Славия, Локомотив София и ЦСКА.

„В края на първенството е нормално у всички отбори да се усеща лека умора. В оставащите двубои ни трябват максимална концентрация, характер, желание, воля и хъс. Ако по тези компоненти надвишаваме Славия, няма да имаме проблеми да изпълним целта си”, коментира наставникът на Черноморец Красимир Балъков на пресконференция. Той посочи, че ще бъде доволен, ако в оставащите три мача /със Славия, Локомотив Сф и ЦСКА/ отборът спечели 7 точки, макар че всеки път играе за победа.

„Черноморец е с друг манталитет спрямо миналата година. Чужденците засилиха конкуренцията и нивото на игра се вдигна. За новосглобен отбор, прогресът ни дойде по-бързо от очакваното. Ако до края на есенния полусезон задържим позициите си, ще имаме амбициите да останем там и да играем интернационален футбол. Със сигурност през пролетта ни предстоят много по-тежки мачове”, заяви още Бала.

От състава на „акулите” за мача със Славия поради различни здравословни проблеми отпадат Орлин Старокин, Георги Чиликов, Дуду и Адриан Фернандес. Траян Дянков и Цветомир Цонков са наказани.

След двумесечно лечение, в сърцето на отбраната се завръща опитният Николай Кръстев. И германският нападател Матиас Морис е готов за игра след дълго отсъствие. Мартин Тошев също ще бъде на разположение на Красимир Балъков.