Участието на Зоран Балдовалиев в състава на Локомотив Пловдив за гостуването му в петък на Славия в първия кръг на А група е под въпрос. Това заяви днес пред журналисти старши треньорът на пловдивския тим Христо Колев-Бащата. Причината за това е, че все още не е пристигнала в БФС жълтата карта на македонския нападател.

"Ще чакаме до последно в петък и се надяваме жълтата карта на Зоран Балдовалиев да пристигне. Ако не стане, ще разчитаме на друг футболист. Нямаме други проблеми около състава. Иначе Славия по традиция е неудобен съперник, особено на мачовете ни в София. Ще разчитаме на опита на по-старите ни футболисти и на амбицията на младите ни играчи, за да постигнем успех в предстоящия двубой, ще се борим за победа", каза още Христо Колев. Бащата добави, че се надява многобройните фенове на Локомотив (Пд) да се завърнат на трибуните и да подкрепят футболистите.

"Нашата работа е да показваме футбол с емоция, адреналин и скорост. Аз искам от публиката да бъде до отбора и да подкрепя тима независимо от резултата. За евентуални нови собственици могат да коментират само от ръководството на клуба. Аз лично не съм говорил с ръководството за поставени цели пред отбора и не мога да коментирам въпроса дали шефовете искат да завършим на пето място в първенството.

Моята цел е да играем хубав футбол и по възможност да побеждаваме. По принцип в някои от футболистите ми има натрупани някои грешки с години, но работим да ги изчистим и те да започнат да играят футбола, който аз искам. Разбира се, че времето за подготовката не ни стигна. Някои от футболистите не са в най-добрата си кондиция, все още ни е необходимо време да обиграем състава. Надявам се по-опитните играчи да поведат отбора. Денис Цолов от Лудогорец е при нас на проби, по-късно ще решаваме дали да го привлечем. Имаме готовност да използваме млад футболист в тима, според изискването на БФС, но едва ли това ще реши проблемите на българския футбол", каза още Христо Колев.