Старши треньорът на Лех Познан Хосе Мария Бакеро заяви, че ако трансферът с Александър Тонев от ЦСКа не бъде финализиран, ще прибегне до друг футболист за позицията.

„Идеята за Александър Тонев не е моя, клубът си има отдел, който прави подбора на играчи. Да, посетих Литекс – ЦСКА, както и други мачове, но гледах и други играчи в България”, сподели наставникът пред полските медии.

Запитан, дали наистина настоява да привлече Тонев, Бакеро отговори: „Нека гледаме обективно. Имаме проблеми на дясното крило. Ако не се стигне до финализиране на трансфера, ще пробваме да вземем Джак. Той е играч с много качества, който се представи добре за 30 минути в мача срещу Манчестър Сити.”

Старши треньорът отхвърли появилите се слухове, че новият спортен директор на Лех е Христо Стоичков. „Не знам откъде идват тези слухове. Често се чувам със Стоичков, на всеки две или три седмици, но никога не сме говорили за подобно нещо.” Бакеро заяви обаче, че е искал мнението на българската легенда относно някои играчи, които иска да привлече.