Отборът на Ботев Пловдив направи изненадваща първа тренировка днес. Сутринта Марин Бакалов събра група от 7 футболиста, които неофициално дадоха началото на лятната подготовка.

Познатите имена сред тях бяха Красимир Кръстев и Васко Василев – Стълба. Двамата със сигурност ще бъдат част от „жълто-черните” през новия сезон. Пред Гонг Марин Бакалов загатна, че е много вероятно той да заеме и треньорския пост във възродения клуб.

„До края на седмицата ще тренираме по веднъж на нашия стадион, като ще искам да огледам по-младите футболисти, за да преценя кои да привлечем в първия отбор. Засега се очертава аз да отговарям за спортно-техническите неща, включително и да бъда треньор. Скоро ще назначим и финансов директор и смятам, че не е необходимо да раздуваме кой знае колко щаба, след като играем във В група. Водили сме разговори с много футболисти и имаме принципното им съгласие да играят при нас”, заяви Бакалов без да назове конкретни имена.

По информация на Гонг обаче, Бакалов ще води Ботев само, ако Костадин Видолов откаже да заеме треньорския пост. Любимецът на „жълто-черните” фенове е получил предложение от ръководството, но все още не е дал отговор. Другите две спрягани имена са на Ради Здравков и Енрико Пичони. Очаква се името на новия треньор на Ботев да стане ясно след Общото събрание на 19 юни, събота.

Управата на „жълто черните” иска да изгради отбор от пловдивски футболисти. Покани да играят в отбора с получили Иван Караманов, братята Владимир и Димитър Байреви, Иван Площаков и Борислав Караматев