Новото попълнение на Литекс Емил Ангелов заяви, че той и неговите съотборници ще се опитата да спечелят Купата на България и да се класират за евротурнирите.

- Г-н Ангелов, свикнахте ли вече с обстановката в Литекс?

- Чувствам се много добре в Литекс. В началото ми беше малко криво, защото четири години бях играл за друг отбор. В Литекс обаче вече имам доста приятели. Някои познавам от години, с други се запознах сега. Момчетата тук са големи професионалисти. Нямам никакви проблеми. Обстановката е страхотна.

- Вкарахте първия си гол за Литекс срещу японския Джеф Юнайтед. Може ли да се каже, че вече сте във форма?

- Радостен съм, че отбелязах гол, но за мен е по-важно отборът да побеждава. Без значение кой вкарва. Футболът е колективна игра. От началото на подготовката работя здраво. Ако продължавам така, скоро ще достигна старата си форма.

- Колко сте далеч от нея още?

- Не мога да преценя. Формата идва спонтанно, не разбираш. Усещаш, когато започнеш да вкарваш, да играеш добре, да имаш успехи.

- Предстоят серия тежки мачове в първенството и турнира за Купата на България. Какво очаквате вие от тях?

- Сериозни мачове ни чакат, наистина. Ще направим всичко възможно да се представим добре. Истината е, че ако си помагаме в защита и нападение еднакво добре, ще се справим с всички отбори.

- Най-важният мач на Литекс ще бъде срещу бившия ви отбор?

- Не искам да коментирам нищо свързано с бившия ми тим. Когато минат мачовете, живот и здраве, ще говорим.

- Вярвал ли сте някога, че ще играете в Литекс? Как всъщност се стигна до трансфера ви?

- Не очаквах този трансфер. Не съм си представял, че ще играя в Литекс. В крайна сметка животът е такъв – днес си тук, утре на друго място. Имах и други оферти, но в крайна сметка мениджърът ми, чието име не искам да споменавам, ме упъти към Литекс и сега съм футболист на този отбор. Не съжалявам, че дойдох тук. Напротив.

- Как и къде се виждате на върха на кариерата си? В България или тим от чужбина?

- Ще продължавам да мечтая. Като футболист на Левски на няколко пъти бях на крачка от трансфер в чужбина. Но очевидно ми е било писано друго. Животът е такъв. Продължавам да се боря. Един ден, ако дойде добра оферта за мен и клуба, мога да заиграя в чужбина. Няма проблем.

- На кое място ще завърши Литекс? Как виждате отбора през май?

- Не бях в тима през есения сезон, но въпреки всичко сега ми изглежда доста различен. Г-н Йешич знае как да работи с нас. Ще направим всичко възможно да победим всички отбори. И да гоним максимално високо място в класирането. И, разбира се, да вземем Купата.