Отборът на ЦСКА загуби важни точки в борбата за първото място в шампионата, след като не успя да победи като гост новака в А група Ботев Враца. Двата тима изиграха интересен двубой, който в крайна сметка приключи без победител - 2:2. Домакините поведоха в резултата чрез Иван Коконов, но до почивката допуснаха пълен обрат, след като си отбелязаха нелеп автогол. През втората част все пак домакините изстрадаха равенството си, като в герой за врачани се превърна вратарят Веселин Цветковски, който се отличи с прекрасни изяви, включително и спасена дузпа на Жуниор Мораес.

Първата ситуация в мача дойде пред вратата на гостите от ЦСКА. Куанг проби добре отдясно, навлезе в наказателното поле и центрира към Коконов, който стреля с глава, но твърде слабо и не успя да затрудни Райс Мболи.

Отговорът на „червените“ дойде няколко минути по-късно, когато Жуниор Мораес получи топката отляво, преодоля бранител на Ботев и стреля силно от границата на наказателното поле, но коженото кълбо не попадна в рамките на вратата.

Двата отбора продължиха да играят двуостро, което доведе до няколко интересни ситуации, най-вече пред вратата на домакините. Въпреки лекото териториално надмощие на гостите в началните минути, противно на логиката, първият гол в мача падна именно в тяхната врата. Голяма заслуга за откриването на резултата имаше централния бранител на „червените“ Костадин Стоянов, който направи дежурната си грешка, която този път се оказа фатална. След дълго центриране в половината на ЦСКА, Костадин Стоянов се подхлъзна необезпокояван от никой, което позволи на Коконов да излезе абсолютно сам срещу Райс Мболи и без проблеми да се разпише за 1:0.

Отговорът на ЦСКА обаче дойде твърде бързо. Още в следващите две минути „червените“ направиха два пропуска. Първо Грегъри Нелсън не успя да преодолее вратаря на Цветковски от пет метра, стреляийки по диагонала. В следващата атака Жуниор Мораес се опита да изненада вратаря на домакините с изстрел от над 20 метра, но топката се отклони от левия страничен стълб.

Настоятелната игра на гостите от София обаче даде резултат в 21-ата минута, когато „червените“ успяха да изравнят. След изпълнение на корнер, Галчев намери отлично Петър Стоянов пред наказателното поле, десният бек стреля без забавяне по диагонала и успя да изненада стража на домакините – 1:1.

След гола за ЦСКА дойде ред на домакините от Ботев. Отново в центъра на събитията бе Коконов. Нападателят на врачани се озова абсолютно непокрит в наказателното поле на армейците след центриране отляво, но слабият му удар бе отразен от Райс Мболи.

„Червените“ стигнаха до пълен обрат в резултата в последната минута на първата част, когато домакините си отбелязаха нелеп автогол. След центриране към Янис Зику в наказателното поле, Виктор Дениран се опита да върне топката с глава към вратаря, Цветковски не успя да улови, а непосредствено преди коженото кълбо да пресече голлинията, Мартин Ковачев, в опита си да изчисти, добута топката в собствената си мрежа.

Домакините започнаха много силно втората част и само три минути след подновяването на играта врачани успяха да изравнят. Голмайсторът на Ботев Коконов бе изведен отлично по дясното крило, овладя топката и пусна успореден на голлинията пас към непокрития в малкото наказателно поле Бранимир Костадинов. Нападателят си спря топката и с лекота я пусна под плонжа на Райс Мболи.

Няколко минути по-късно „червените“ имаха добра възможност да излязат отново напред в резултата, но след изпълнение на пряк свободен удар на Мишел Платини и разбъркване в наказателното поле, бе отсъдена засада срещу Пламен Крачунов, който вкара топката в мрежата.

В 65-ата минута Мораес изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар, който обаче бе отразен с вещина от вратаря на домакините Веселин Цветковски. Отново стражът на врачани се превърна в герой за своите четири минути по-късно. Капитанът на гостите Тодор Янчев бе изведен очи в очи с вратаря, но стреля право в тялото му от близо десет метра.

Една от ключовите ситуации в мача дойде в 75-ата минута, когато тимът на Димитър Пенев стигна до единайсетметров наказателен удар. След една атака отляво, Куанг направи грешка и събори в наказателното поле Жуниор Мораес. Реферът Христо Ристосков, който бе близо до ситуацията, бе категоричен и посочи бялата точка. Зад топката застана самият потърпевш, но вездесъщият в този мач вратар на домакините Веселин Цветковски изби топката в корнер.

В оставащите минути до края на мача играта бе доста накъсвана благодарение на смените и острите единоборства на терена, които доведоха до няколко жълти картона и за двата тима.

Така ЦСКА загуби важни точки в борбата за първото място и остави на върха Лудогорец като едноличен лидер. Разградчани имат актив от 31 точки, докато „червените“ вече имат 29.

БОТЕВ ВР ЦСКА
2 2

1:0 Коконов 17', 2:2 Костадинов 48'

1:1 П.Стоянов 21', 1:2 Ковачев 45' (авт)

33. Цветковски

22. Куанг

4. Ванков

16. Ковачев

18. Дениран

19. Христов

6. Найденов

5. Николов

8. Валериев

17.Коконов

10. Костадинов

92. Мболи

3. Адемар

6. К.Стоянов

22. П.Стоянов

66. Крачунов

5. Янчев (к)

18. Галчев

10. Мораес

29. Нелсън

27. Зику

9. Платини

Треньор: Пламен Николов Треньор: Димитър Пенев