Група австрийски фенове от няколко години подкрепя Локомотив София и дере гърла за отбора заедно с останалите от агитката на „червено-черните“, разказаха пред Гонг от „Железните бригади“.

Част от запалянковците бяха и вчера в Своге на мача със Спортист и видяха победата на своите любимци с 5:1. Преди мача гостите от алпийската държава с интерес се снимаха на моста над река Искър, който води към стадиончето в Своге. Групичката австрийци бяха част от над стоте „червено-черни“ фенове, които подкрепяха любимците си в града на шоколадите.

Запалянковците от Австрия дори са изработили свое знаме на Локомотив, с което подкрепят тима. В родината си те са привърженици на неизвестния у нас четвъртодивизионен тим от столицата Виена – Фавак.

Клубните цветове на този отбор също са червено и черно, както тези на Локото, което е довело да сближаването с агитката на железничарите от София.

От няколко години редовно по 6-7 австрийци присъстват на живо на дербитата и възловите двубои на Локомотив, като пътуват специално от родината си.

Ханс, Ларс и останалите от компанията се хвалят, че са присъствали на „Герена“ за поредицата от победи над Левски в последните години. Понякога те идват в България с жените си и ги водят на стадиона.