Старши треньорът на Спартак Варна Атанас Атанасов не нападна съдиите след загубата на неговия отбор от Беласица с 1:2 в мача от 6-я кръг в А група.

Очакваше се треньорът да обвини реферът, след като в 59-та минута се нахвърли върху него, заради изгонването на най-добрия футболист на варненци Иванович.

Атанасов заяви, че Иванович действително не е ударил футболисти на Бела, а само е взел топката от ръцете му и с това завърши тази тема.

Треньорът заяви още, че неговият отбор е имал малшанс, след като е загубил четири минути преди края на мача.

„Поднасям извиненията си, но понякога в такива мачове емоциите взимат връх, ползвахме различни приоми, за да запазим равенството, бавехме топката, но никой не може да ни се сърди, продължаваме да се готвим за останалите мачове”, каза той.

Треньорът на Беласица Мирослав Митев остана много доволен от постигнатия успех.

„Николов няма за какво да ме лъже, той ми каза, че е бил ударен, така че аз приемам решението на съдията да изгони футболиста на Спартак Варна”, каза наставникът на Бела.

„Иначе, цяла седмица повтарям на моите момчета че Спартак е добре подготвен отбор най-вече в кондиционно отношение и ще ни бъде доста трудно, но някои от тях обаче решиха, че с минимум усилия ще вземем тази среща, затова се получи тази напрегната и нервна ситуация. Пропуските при 1:1 можеха да ни изиграят лоша шега, но все пак спечелихме трите точки”, призна още Митев.

„Мисля, че излизаме от лошото състояние, в което бяхме изпаднали, след лошото началото на новия сезон”, завърши треньорът на Беласица.