Административният директор на Локо Пд Атанас Узунов изрази пред Дарик радио и Gong.bg позицията на клуба по отношение на провеждането на мача с Локо Сф на друга дата и кой пречи на евентуалната промяна. Феновете на Локо Пд са крайно разочаровани, че повечето от мачовете на любимия им тим са в делнични, работни дни.

„Аз кореспондирам с нашите фенове постоянно по тази тема, споделя Узунов. Лошото е,че се въртим в един омагьосан кръг. Никой не ще да поеме самата отговорност по промяната след като двата клуба дадоха съгласието си срещата да се проведе в събота.Още повече, че събота е ден, в който няма в София да има друг шампионатен мач. Дори и ние и Локомотив София дадохме съгласието си срещата да започне в по- ранен час. Да започне в 13 часа, само и само да не вредим на телевизионните права, или по- точно на интернет сайта, който трябва да излъчи срещата. Разговаряхме със собствениците на интернет правата и с Валентин Михов, който държи телевизионните права. Михов се чувства засегнат от проваления първи кръг, за това че самата програма не е съгласувана с него. Откровено да ви кажа до момента никой не ни е казъл кога и как ще се проведе срещата с Локо Сф. Разговаря наш представител със старши треньора Тони Велков и той самият потвърди самата действителност,че ако бъде разрешено да се играе в Надежда, то едва ли терена ще бъде в нормално състояние. Чакаме решение на спортно-техническата комисия, която също е за провеждане на двубоя в събота по което и да е време.”

От казаното от Наско Узунов се подразбира,че още не е утвърдено,че мача ще е на клубния стадион на Локо Сф в Надежда.

„Самият футболен клуб Локомотив Сф настоява тази среща да се играе на стадиона им, заяви Узунов. Все още обаче няма разрешение за това нещо. Самата лицензионна комисия не е потвърдила провеждането на мача там. Според мен най- вероятно е да играем на Националния стадион.”

Наско Узунов е категоричен ,че Локо Пд е щял да почисти терена на стадиона си, ако не бе отложен първия кръг. Той благодари на Чистота Пловдив, че оттам са помогнали с техника и на Локомотив, а и на Ботев, да почистят терените на стадионите им.

Накрая Наско Узунов потвърди, че към днешна дата 23 февруари, мачът Локо Сф – Локо Пд си е по програма за понеделник 5 март от 15.30 часа.

„Поне засега е така, категоричен е Наско Узунов. Чакаме потвърждение на БФС и най- вече на фирмата на господин Михов, която държи телевизионните права, да съгласува с БФС дали срещата остава за понеделник от 15.30 часа.”