Шефът на Локомотив Пловдив Атанас Узунов изказа съжаление за случващото се при градския съперник Ботев, който едва ли ще започне пролетния полусезон, а това ще лиши А група от пловдивското дерби.

На пресконференция в София Узунов коментира закъснението на старши треньора на смърфовете Наджи Шенсой, който е в Турция и това не му позволява да води отбора в дните преди старта на първенството: „Шенсой в момента е в Истанбул, където около 10 часа днес трябва да вземе своята виза.”

„Локомотив Пловдив се разделя с Фелисиен Сингбо, но може и други да го последват. С привличането на Йордан Тодоров и Кирил Котев селекцията може да се смята за приключена, но ако се появи някой друг класен играч в последната минута, ще си помислим.”

„Едуард Ераносян е локомотивец, но ще помага отстрани. Оттегля се заради шума, а той има забрана, затова ще стои встрани, за да няма по-голямо наказание.”

„Ще ни липсва тръпката от голямото пловдивско дерби, което надмина вечното синьо-червено. Това, което се случи в последните часове, не е добре за Ботев.”

„Лично аз живея до хотел Беркут и снощи наблюдавах на живо, отблизо случващото се.”

„Само президентът Коко Динев може да каже дали Котев и Тодоров са най-скъпите играчи в отбора. Финансовите им условия задоволяват Локомотив.”

„Коко Динев си е поставил високи цели, които ще гони, но концесията на стадиона не го задоволява. На 5-6 август ще видите един различен стадион след реконструкцията, която ще направим, с нови трибуни, включително и на сектор В, както и игрища за детско-юношеската школа.”

„Личната мечта на Коко Динев е да види отбора си участник в евротурнирите. Селекцията през лятото със сигурност ще бъде много силна и ще продължаваме да имаме финансова стабилност”, заяви Узунов.