Административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов използва ефира на Спортно шоу Гонг, за да покани всички желаещи да заповядат в канцелариите на клуба, за да закупят отбора.

Шефът на пловдивчани обяви, че досегашният собственик на тима Константин Динев, който по-рано през деня оттегли финансовата си помощ, е обявил цена от 1 лев за акциите на отбора. Самият Узунов, в кръга на шегата, заяви дори, че ще почерпи и евентуалния нов собственик с кафе от кафе-машината в офиса на Локо Пд.

„В разговора ми с Константин Динев разбрах, че сега търсим хора, които да закупят клуба. Обръщам се към всички, които имат желание за това, заповядайте в канцелариите на Локомотив Пд, акциите ще ви бъдат предоставени. Цената на г-н Динев е 1 лев, аз казвам и едно кафе от нашата кафе-машина“, сподели Атанас Узунов пред Гонг.

Чрез декларация до медиите Константин Динев обяви, че оставя акциите на клуба в ръцете на Атанас Узунов. Той обаче не се нае да каже как футболистите ще получат следващата си заплата.

„Няма да коментирам от кухнята на клуба за задължения. Който има желание, ще дойде да се запознае с документацията и ще реши. Поне аз нямам информация някой да има желание към този момент да купи клуба. Досега по взаимно съгласие разтрогнахме с Бенжелюн и Родригес. Засега никой не е дошъл да каже, че иска да разтрогне договора си с клуба, освен тези, които вече разтрогнаха. Аз говоря с факти и документи. Само прави чест на Сержиньо, както и на останалите, че ще изиграят мача с Витес. Въпреки всичко се радвам, че Константин Динев ще си изпълни задълженията и ще финансира и срещата-реванш.“

„Дай Боже, Локомотив да отстрани Витес и следва Анжи, така че и там ще трябва да отидем. Има начини да се участва. Надявам се при един такъв успех, че ще може да се проведат и следващите мачове“, добави още Атанас Узунов.

„Емоционално Константин Динев имаше няколко такива решения, но явно за него чашата е преляла. Очевидно е обмислил своето решение. Ще направим всичко по силите ни Локомотив да продължи участието си в А група. Това може да стане с помощта на всички“, завърши Узунов.