Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че футболната централа иска справедливи наказания за уличените с допинг футболисти на ЦСКА и това е причината да се обжалва решението на Дисциплинарната комисия към БОК.

„Пуснахме жалба до комисията и чакаме решенията. Ние настояваме за по-високи наказания. Лично мое мнение е, че наказанията са ниски и не отговарят на степента на нарушенията“, каза Атанас Фурнаджиев.

Изпълнителният директор на централата Борислав Попов разясни и правото на БФС да обжалва. „БФС има право да обжалва. Лятото на миналата година Министерски съвет прие нова наредба за допинга и в тази наредба, която е държавен нормативен акт, е записано, че право на обжалване по всички действия по процедурата имат право лицензираната федерация, към която е картотекиран състезателят и антидопинговият център. Възползвали сме се от това право“, каза Попов.

„Ние не искаме нещо, което да ни задоволи, искаме справедливо наказание. С това 3-месечно наказания реално това липсва, защото тези месеци са почивка и те ще пропуснат 2-3 мача, което е един обикновен червен картон. Това справедливо наказание не е 3 месеца“, завърши Атанас Фурнаджиев.