Новият старши треньор на Литекс Атанас Джамбазки заяви, че такъв шанс не е за изпускане. Той призна, че отговорността да води „оранжевите“ е голяма, но се надява да оправдае гласуваното му доверие.

„Неочаквано бе това предложение, но тъй като господин Пенев поема националния отбор, получих предложение от ръководството на Литекс, а такъв шанс един път изкача в живота и няма какво да коментираме тази тема. Отговорността е голяма, но това е треньорската професия. Надявам се да оправдая доверието и шансът, който се отваря пред мен“, коментира Джамбазки.

„Всичко се разви доста бързо. Тази вечер ще имаме разговори относно продължителността на договора, но не мисля, че това е най-важното. Господин Ганчев е сериозен човек и всичко зависи от резултатите. Тази вечер ще се уточни и щаба ми, но повече подробности ще мога да кажа утре. Старши треньор съм бил и на Славия и на други отбори. Не се притеснявам от предизвикателства. Това е треньорската професия и сме длъжни да поемаме отговорност“, добави новият старши треньор на Литекс.

„Ще дам най-доброто от себе си отборът да играе добър футбол и да радва феновете и ръководството. Самият факт, че си в клуб като Литекс те задължава да гониш първите места. Името и отговорността задължават да победим Локомотив София. Има време до мача в понеделник, Трябва първо да свършим работата до Нова година, а след това ще се мисли какво ще се прави. Сега най-важно е да имаме спокойствие и момчетата да се порадват на хубавата победа над Лудогорец“, сподели наставникът.

„Има още много неща, с които предстои да се запозная. Нямам никакъв проблем с напрежението. Хубаво е да има напрежение, но трябва да се владееш, за да не може да се предава вътре в отбора това напрежение. Аз с напрежението нямам никакъв проблем. Не се притеснявам от нищо. Литекс играха добре и изпуснаха доста голове при 2:1 и можеха да си направят мача много по-спокоен. Не е време за промени в състава. Ще се работи в тази посока, в която господин Пенев е работил. Естествено и аз имам своите виждания, но смятам, че няма да има проблеми. Ще разговарям с господин Пенев, но все още не съм говорил с него, защото нещата се развиха много бързо, а и знаете, че той поема националния отбор. Всичко ще бъде нормално“, каза още Атанас Джамбазки.