Атанас Джамбазки е новият старши треньор Монтана. Той подписа договор за 1+1 година с елитния тим и ще наследи на поста освободения на 25 май Атанас Атанасов, а негов помощник е Георги Станков.

Джамбазки, бивш треньор на отбора, ще изведе възпитаниците си на първа тренировка на 25 юни. Футболистите на Монтана ще тренират една седмица на стадион „Огоста", като в този срок трябва да бъдат ясни всички нови и напускащи играчи. След това елитният тим ще проведе два подготвителни лагера за новия сезон в българската футболна "А" група.

Очаква се в първата тренировка на Монтана да се включи нападателят Мирослав Антонов, който през миналия сезон вкара седем гола, но игра като преотстъпен от Лудогорец. Шампионите започват подготовка днес от 19 часа, но Антонов е на почивка и най-вероятно ще бъде освободен от отбора. Неговото желание е да играе в клуб от чужбина, а ако остане в България, той ще облече със сигурност фланелката на Монтана.

Луис Едуардо, който от 30 юни става свободен агент, няма да играе за Монтана през есента. Бразилският нападател е в родината си заедно със своята съпруга и двамата чакат второ дете.