Капитанът на Ботев Пловдив Асен Караславов сподели, че „канарчетата“ ще гонят победа на „Герена“ срещу Левски. В неделя новакът в А група излиза срещу „сините“ в един от най-любопитните двубои от втория рунд на шампионата.

„Когато си дойдох в България имах една цел. Тя беше да не сравнявам нещата с тези в Германия. Първият мач ми беше много труден, защото съперникът ни бе Славия, а там играх преди да замина за Германия. Нормално е феновете на Ботев да ме приемат добре, защото съм юноша на отбора. За мача с Левски е много важно как ще започнем. Винаги съм смятал, че първите 10-15 минути дават насока на мача“, коментира в дискусионен клуб „Дерби“ опитният защитник.

„Срещу Левски излизаме за победа, както трябва да го правим във всеки мач. Ние в България имаме много по-добри футболисти в техническо отношение, но немците се влагат 100 % във всяка тренировка. Различно е мисленето и манталитетът“, отбеляза още Караславов, който призна, че не би отказал повиквателна за националния отбор на България.