Асен Букарев бе официално представен като новия старши треньор на Славия.

Той заяви, че ще гради отбора около момчетата от школата на „белите“.

„Благодаря за доверието, което г-н Стефанов ми гласува“, сподели Букарев.

„Благодаря и на Здравко Лазаров, Павле Попара, Пепи Димитров“, добави треньорът на „белите“.

"Целите ни са да бъдем в първата половина на класирането. Озовем ли се там ще мислим и за по-високи резултати. Пътят оттук нататък пред нас ще е да запазим гръбнака от опитни хора и около тях да градим отбор за бъдещето, свързан с школата на Славия“, коментира Букарев.

„Имаме намерение да привлечем почти всички перспективни играчи от школата, които участват с националните гарнитури. Имаме им доверие и затова ще се опитаме да ги изградим като футболисти, и да ги интегрираме в първия отбор", каза Букарев.

Младият специалист обясни, че не одобрява честите смени на футболисти, като призна, че една от целите на тима от "Овча Купел" е това да е последната по-голяма "чистка".

„Не мисля, че футболистите трябва да се сменят на шест месеца, но ще се опитаме това да е последна подобна смяна. Ще привлечем 7-8 наши кадри от школата, които се надявам да останат дълго време. Целта ни е това да е последната ни толкова голяма раздяла с футболисти“, продължи треньорът на „белите“.

„Ще дойдат хора на проби и за момента селекцията ни е отворена. Фернандо Силва беше с нас 10 дни и без да играе мачове се уверихме, че има добри футболни качества. Централният нападател Ненеш сме го гледали само на записи и залагаме рисково на него", каза още Асен Букарев.