Ганайският футболист на Локомотив Сф Дерек Асамоа посочи Арсенал като негов предпочитан съперник в Европа. Това стана при връчването на наградата за играч №1 на 20-ия кръг, в който той даде двете голови асистенции за победата на неговия тим с 2:0 срещу Левски. Той спечели 10 от гласовете на специалистите, следван от Ектор Гонсалес /Черноморец/ и Жуниньо /Славия/ с по пет.

„От малък живея в Лондон и съм фен на Арсенал. Затова мечтата ми е един ден да срещна този отбор в Европа и ако мога, да му вкарам гол“ призна Асамоа. Той добави, че вече се е адаптирал към българското първенство и се радва, че в момента всичко върви добре за неговия отбор.

„Имам двегодишен договор с Локомотив и искам да играя с него в евротурнирите. Разбирам се отлично с всички в състава, но най-много с Бандаловски, който е голям майтапчия, а освен това, говори чудесно английски. Тази награда наполовина се дължи на моите съотборници. Надявам се добрите игри да ми позволят да играя на световното първенство с националния отбор на Гана. Вече попаднах в разширения състав, а селекционерът Милован Райевац ще дойде в някой от мачовете тук да ме гледа“, каза още Асамоа.

Той се чувствал най-добре по десния фланг, но справял много добре и по левия, където е играл в предишния си отбор.

„Не искам да коментирам съдийството в България. Нормално е да се правят грешки, но мисля, че тези грешки са балансирани. Що се отнася до това дали се нуждаем от допълнителна селекция през лятото, мисля, че отборът ни има силни футболисти на всички позиции и дори, когато някой е контузен или наказан, има кой да го замести“, завърши нападателят.