Нападателят на Локомотив Сф Дерек Асамоа подписа официално за 3 години с южнокорейския тим Поханг Стийлърс и от 1 януари 2011 г. ще бъде играч на трикратния азиатски шампион. Двата клуба се бяха договорили още миналата неделя и се изчакваше единствено ганаецът да се разбере за личните си условия.

По неофициална информация на Гонг в касата на локомотивци ще влезе сериозната сума от 850 000 долара от трансфера, който е за 3 години. Асамоа ще доиграе полусезона с екипа на „железничарите”. Заради подписването на контракта той дори закъсня малко за днешната тренировка на Локо Сф и след това се включи в нея в компанията на президента Николай Гигов.

Отборът бе подкрепян бурно и с хореография по време на заниманието от петдесетина фенове на Локо Сф, които благодариха на играчите за мъжкарстовото, проявено след мача с Литекс в Ловеч.

В утрешния двубой за Купата срещу Локо Пд от 14 ч. на стадион „Васил Левски“ участие няма да вземат наказаните Дарко Савич и Ивайло Димитров. Останалите 20 налични футболисти отидоха на традиционния си лагер в комплекса „Царско село“.