Лично мениджърът на водача във Висшата лига Арсенал – Арсен Венгер, покани нападателя на Левски Николай Димитров на проби в английския гранд.

В Левски са получили факс от Арсенал, в който се изисква разрешение от клуба да пусне младежкия национал на България да бъде изпробван в продължение на няколко дни от ръководството на лондонския тим. Писмото е подписано лично от мениджъра Арсен Венгер. Той има наблюдения върху развитието на младия талант и е настоял пред ръководството на неговия отбор да покани нападателя в Лондон за една седмица.

От Левски са отговорили с факс, който гласи, че българският шампион няма нищо против състезателят да премине няколкодневни проби в прочутия клуб от Северен Лондон.

„В близките дни Николай Димитров заминава за Лондон”, заяви за Гонг старши треньорът на Левски Станимир Стоилов, като потвърди новината. И още от него: „Радвам се много за Ники, защото той е много млад и талантлив футболист. Личната покана от страна на Арсен Венгер е признание не само за играча, но и за работата на целия ни клуб. Дано Николай успее!”.

Ако френският треньор на Арсенал хареса българския футболист, то ще се стигне до разговори между двата клуба относно бъдещето на нападателя. Сините не биха пречили на развитието на Димитров, но със сигурност ще искат трансферна сума за него.

Френският мениджър на „топчиите” отдавна е признат за откривател на таланти номер 1 в света. При престоя си в Монако при него изгряха звездите на френския национален отбор Тиери Анри и Давид Трезеге, които по-късно стигнаха до световната и европейската титла.

Последният пример за набитото око на мосю Венгер е Франсеск Фабрегас. Испанецът бе взет за жълти стотинки от Барселона и много бързо бе наложен в титулярния състав на лондончани. Сега Сеск е един от най-добрите халфове в света.