Холандският нападател на Левски Сьорд Арс, който в момента е преотстъпен на Тянцзин Теда заяви, че може да се завърне на Герена, ако китайците не го закупят след края на наема му.

Арс, който има договор с Левски до 30 юни 2014 година, беше преотстъпен от сините до края на годината на Тянцзин Теда срещу 150 хиляди евро. Носителят на купата на Китай има клауза за закупуването на холандеца след изтичането на периода на преотстъпване, като ако тя влезе в сила, договорът на нападателя автоматично ще бъде продължен за още две години.

„Ако Тянцзин не се възползва от опцията, се връщам в София“, каза Арс, който имаше конкретна оферта от ВВВ Венло в родината си, но предпочете Китай.

„Договорът ми с Левски е много добър. За мен беше много изкушаващо да се завърна в Холандия, още повече в първа дивизия, но все пак парите са от съществено значение и е глупаво да ги пренебрегваме. Реших да премина в Тянцзин, защото там ще получавам два пъти повече, отколкото в Левски. Да, може да се каже, че избрах Китай по финансови причини“, коментира Сьорд Арс.

27-годишният голмайстор пристигна на Герена през лятото от холандския втородивизионен Цволе, но не успя да впечатли с качествата си, въпреки че вкара 8 гола в 18 мача през есента. Той беше поставен в трансферната листа на софиянци, след като новият старши треньор Николай Костов обяви, че се нуждае от друг тип нападател.

„Левски ме купи за 350 хиляди евро от Цволе. След това стана треньорска смяна и аз се оказах ненужен. В Холандия това не би могло да се случи на футболист, който е струвал толкова много на клуба“, каза още нападателят.