Културно-масова проява от най-изискан арт-тип възнамеряват да отчетат в лагера на ЦСКА.

Треньорският щаб на „червените” е замислил кратка разходка до близкия град Арнем утре преди обяд. Неочаквано, от разпространяващите се в хотела, където са отседнали „армейците” рекламни брошури, те разбраха, че именно в Арнем в момента тече временна изложба на гениалния Салвадор Дали. Тя е приютена в главната катедрала на града „Еузебиус”.

Входът от 7 евро на възрастен не притеснява жадните за висше изкуство хора от ЦСКА. На този етап, посещението е пожелателно, като представителите на спортно-техническия щаб са далеч по-въодушевени от възможността да се докоснат на живо и очи в очи с творбите на ексцентричният испанец, отколкото играчите на тима.

Прави впечатление резкият контраст от методите за разтуха и развлечение, които се прилагат в лагерите на „вечните съперници”. Докато, както се разбира в експедитивната информация на gong.bg, „сините” замезват с вурстове и кюфтенца, под звуците на родни шлагери, „червените” го удрят на посещение на изложба, за която идват туристи дори от най-далечни краища на света.

Все пак трябва да се отчете рискът, който се предприема с допира до творчеството на Салвадор Дали, тъй като изложбата е на негови скулптори и графики. Липсата на прословутите му платна, може да окаже разочароващо въздействие и да отложи за години напред във времето следващото посещение на изложба от страна на футболистите на ЦСКА.