„За мен беше изненада, че победихме ЦСКА на стадион „Българска армия”, заяви крилото на Литекс Армандо Ваюши. Албанецът бе избран за играч №1 на 16-ия в българското футболно първенство именно заради двата си гола във вратата на „червените”. 21-годишният нападател събра 12 гласа в допитването на Пресклуб „България”, изпреварвайки Базил де карвальо от Левски с 9 гласа и Марселиньо от Лудогорец с 2 гласа.

„Литекс не е побеждавал в София ЦСКА от 11 години затова се изненадах. Всъщност аз много харесвам ЦСКА, наблюдавал съм ги и когато бях в Албания. Футболът тук е едно ниво по-високо от този в родината ми. Доказателство за това е предстоящият пролетен полусезон, който се очертава да бъде много интересен”, каза още Ваюши.

„Основната ни цел сега е Купата на България. Надявам се да изненадаме Левски, така както го направихме с ЦСКА в София. За нас е по-добре, че ¼ финала е в два мача. Надявам се да излезем крайни победители. Трябва да положим обаче доста усилия и през новия сезон да играем в евротурнирите”, категоричен бе бившият играч на Влазня Шкодра.

Той разкри и дали при едно класиране на Литекс за евротурнирите и оферта към него би я приел: „Сегашният ми тим е силен отбор и бих останал да играя тук. Все пак всичко зависи от офертата – дали ме устройва мен и дали устройва Литекс. И разбира се какво ще бъде мнението на нашия президент – г-н Гриша Ганчев!”

„Много съм доволен и радостен, че в Литекс имам удоволствието да работя с такава футболна легенда като Христо Стоичков. Това е най-добрият наставник, който ме е тренирал. Малко е строг, но това е добре за нас, младите. Винаги е хубаво, когато има дисциплина”, сподели албанецът.

За разлика о т Стоичков, той обаче се оказа фен на Реал Мадрид. „Световен идол ми е Кристияно Роналдо, в Албания – Лорик Цана, а в България Георги Миланов”, завърши Армандо Ваюши.