Главният архитект на София Петър Диков заяви, че Столична община ще съдейства за планираната реконструкция на стадион Георги Аспарухов, но подкрепата ще бъде единствено административна и организационна, но не и финансова.

„За Герена ще ви запознава след няколко дни Иво Тонев подробно“, каза арх. Диков за очаквания ремонт на клубното съоръжение на Левски.

„Общината ще има само административно-организационна подкрепа. Ние сме казали на инвеститорите, че ще осигурим цялата необходима подкрепа, за да се случи тази реконструкция“.

„Сектор А е първият етап, Сектор В и Б са вторият етап и остава само сектора откъм булеварда, северният сектор, който в първоначалния етап не предвижда да бъде реконструиран“, заяви Петър Диков.

Главният архитект също така сподели, че Димитър Бербатов ще кандидатства по програма „Джесика“ за спортен комплекс в София, в който ще има терени с размери 90 на 60 метра и 60 на 30 метра, заедно със сграда от 700-800 кв.м., в която има треньорски, стаи, съблекални, зала за обучение на млади футболисти и т.н. като част от обекта ще продължи да бъде стопанисвана от „Спортна София“ .