9 от задържаните вчера в Бургас 12 души за организиране на черно тото, сред които и футболисти от отборите Нефтохимик и Черноморец, са още в ареста.

Арестуваните за участие в нелегални залози вероятно ще бъдат освободени до края на деня. Това ще се случи, ако от държавното обединение се откажат от възможността да внесат искане за постоянна мярка "задържане под стража" за групата, набедена в участие в незаконни букмейкърски залагания.

"Това, което мога да ви кажа е, че е налице схема, при която конкретни лица са организирали незаконна хазартна дейност, в която са участвали повече от петима души, част от които са действащи футболисти от клубове от град Бургас", каза пред председателят на Районната прокуратура в морския град Андрей Червеняков, цитиран от БГНЕС.

"Всичките лица са били задържани за срок от 24 часа с вчерашна дата, а към днешна дата конкретните лица вече се привличат в качеството на обвиняеми и разследването продължава. Вчера броят на задържаните беше 9 души, сега те са все още толкова. Предстоят прецизиране на обвинения и разпити в качеството им на обвиняеми и по-нататъшни действия, които са в хода на разследването и няма как да ги коментирам", допълни още председателят на Районната прокуратура в Бургас.