Арбитражната комисия към БФС отложи най-интересния случай с голмайстора на А група Георги Христов за следващото заседание на 19-и юни.

Самият футболист не се яви, но бе представляван от адвокат Иво Ивков. От страна на Ботев присъстваше спортно-техническият директор на Ботев Боби Димитров и мениджърът Георги Градев. „Жълто-черните” са представили документация от 10 страници становище, като по-интересните моменти в него са, че от Нова Година клаузата за продажба от 200 хиляди евро е увеличена на 1 милион евро и освен това от 1-и януари 2008 година ФИФА е премахнала наличието на клаузи при подобен род договорни отношения.

Случаят е отложен по настояване на Ботев Пловдив с мотива, че са нямали достатъчно време да се запознаят с мотива на ответната страна, а той според адвокат Ивков е свързан с въпросната клауза от 200 хиляди евро.

„Проблем за мен е, че съм ангажиран от Апелативната комисия на УЕФА по време на Европейското първенство, но ако се наложи ще се върна в София на 19-и юни”, заяви Иво Ивков.

Както е известно Георги Христов е основна трансферна цел на Левски, който иска да се възползва от клаузата 200 хиляди евро за трансфер на играча.

На заседанието се явиха десетина играчи на Марек с надеждата на разтрогнат по вина на клуба заради неплатени по три заплати, но от страна на дупнишкия тим нямаше представител и случаите им бяха отложени.

Същото се случи и с Бойко Величков от Спартак Варна.

Марчо Дафчев разтрогна по взаимно съгласие с Локомотив София, както е известно той ще подпише тригодишен договор с Нефчи Баку.