Арбитражната комисия отказа да се изкаже по случаите на Милан Коприваров и Емил Ангелов, с довода, че е некомпетентна по тези казуси.

Двамата футболисти не присъстваха на днешното заседание, но техният представител Петър Величков(на снимката долу) бе видимо разочарован от отказа на Комисията да разгледа случая, като на базата на молбата, която са подали футболистите, според техния представител адвокат Петър Величков, договорите на двамата състезатели с футболен клуб Левски са невалидни, тъй като са им нарушени правата да не се готвят с първия отбор, а с юношеските формации.

На въпрос, дали техният представител Величков знае за заплахи отправени към двамата играчи от страна на ръководството, той каза: „Не желая да коментирам, дори и да има такова нещо, не бих ви споделил.”

Оттук нататък представителят Величков ще търси правата на двамата пред Апелативната комисия, която тази година гледа вече подобен случай, когато Дисциплинарната отказа разглеждане на Десислав Русев.

Първи на Арбитражната комисия минаха футболистите на Берое, които бяха 20 на брой, но те не успяха да прекратят договорите си с клуба, тъй като не се бе явил представител на старозагорци.

Футболистите обаче са твърдо решени да прекратя взаимоотношенията си Николай Банев и ще се пробват на следващия Арбитраж, който е догодина.

Иван Бандаловски от Литекс бе подал молба за разтрогване на договора си с мотива, че играе в твърде малко мачове. Молбата обаче не бе уважена от арбитражната комисия, тъй като членовете й сметнаха, че тя не е основателна.

 

Представителят на оранжевите Величко Дихонов бе видимо разочарован от това, че клубът е направил толкова много за състезателя, а той иска се махне без основателна причина и заяви, че играчите на Литекс имат само един проблем и проблемът е, че нямат проблем.

 

Оттук нататък играчът има още година и половина договор и ако треньорското ръководство прецени, че постъпката му не е била коректна, въобще може и да не играе, завърши Дихонов.

 

Пловдивският Локомотив се съгласи по взаимно съгласие с Илами Халими, като македонецът може да се откаже от професионалната си кариера и да се захване с мениджърска дейност.