Старши треньорът на Нефтохимик Антон Спасов не бе в особено добро настроение след несъстоялата се тренировка на отбора му. Той говори за проблемите в отбора пред официалния сайт на клуба www.neftochimic.com, като заяви, че екипът е готов да започне веднага, но допълни, че проблемите трябва да бъдат решени.

- Г-н Спасов, защо отборът не тренира днес?

- Футболистите се събраха. Вие видяхте, всички са тук и са готови да изпълняват ангажиментите си, но за да стане това е необходимо да се изплатят заплатите и премиите, които те са заработили през миналия сезон. Искахме да влезем в А група и успяхме, редно е да получат това, което им се полага, според техните договори.

- Какво следва оттук нататък?

- Момчетата дадоха отсрочка от една седмица, за да се решат проблемите и ако това се случи, ще започнем нормални тренировки от следващия понеделник.

- Все пак това е добрият сценарий!

- Аз съм оптимист. Смятам обаче, че след като изпълнихме задачата си да влезем в А група, трябва да има начин да се даде възможност отбора да играе там. В това отношение е направено необходимото за лицензирането, но трябва да се погасят и задълженията към футболистите. Ако това не се случи до следващата седмица, може би трябва да попитате самите тях какво следва. Вие знаете, че много от футболистите в отбора са израснали в Нефтохимик и ще направят необходимото, отборът да го има, но факт е, че те имат право да получат това, което им се полага. То е упоменато в договорите им.

- Вие лично как смятате, че ще се развият нещата?

- Много се надявам, че на срещата, която трябва да се проведе в средата на тази седмица, ще се намери изход от ситуацията. Засега мога да кажа само това, въпреки, че от доста време се търсят начини да се излезе от това неприятно положение.

- Вие имате ли план за подготовка, за търсене на нови футболисти?

- Това е направено. Имаме план, който може да се променя в движение, имаме съперници за контролни мачове, има момчета, които искат да играят в Нефтохимик. С две думи – има предпоставки нещата да се случат. Но преди всичко, трябва да излезем на чисто с футболистите. Ние като треньори сме готови да започнем работа веднага. Желание за това има във всички.